Csaknem fél évezredes börtönre ítélték a pedofil óvodai nevelőt

494 év börtön.

2022. január 12., 13:29

Szerző:

494 év és kilenc hónap börtönre ítéltek egy óvodai nevelőt Mexikóban, amiért legalább tizenhét gyereket zaklatott szexuálisan egy óvodában, írja a Spiegel beszámolója alapján a Telex. Az első feljelentést az állami intézmény nevelője ellen az egyik érintett áldozat édesapja tette még 2018-ban.

A főügyész szerint az elítélt pozícióját kihasználva legalább tizenhét gyereket bántalmazott szexuálisan. A férfit nemi erőszak és szexuális visszaélés vádjában találták bűnösnek. A börtönbüntetés mellett az elítélt pénzbüntetést is kapott, valamit kártérítést kell fizetnie az érintett családoknak. A helyi hírek szerint a bíró jóvátételi intézkedéseket is elrendelt a sértetteknek: például támogatást kell kapniuk a lakhatásukhoz, valamint ösztöndíjat és támogatást a munkakereséshez.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.