Fegyveres rendőrök rohamoztak meg egy hamburgi iskolát

Az iskolában két személy bezárkózott egy osztályterembe, egyikük állítólag fegyverrel fenyegette meg az intézmény egyik pedagógusát.

2023. november 8., 15:45

Szerző:

A hamburgi rendőrség közlése szerint művelet folyik a Blankenese kerületben, a jelentések szerint két személy bezárkózott egy iskolai osztályterembe. Az egyikük állítólag fegyverrel fenyegette meg az oktatási intézmény egyik pedagógusát – számol be róla a Blikk a Bild információi alapján.

A lap úgy tudja, a városrészt lezárták, és egy különleges rendőri egység megrohamozta az iskola épületét. A rendőrség nem nevezte meg az intézményt, de a közleményben megírták, hogy megkezdték a tanulók kikísérését az iskolából. 10 mentőautó és több sürgősségi orvos is készenlétben áll a helyszínen. 

A diákokat és a tanárokat arra kérték, hogy késő délelőtt zárkózzanak be az osztálytermekbe – közölte az ARD televíziós csatorna, de a rendőrség ezt nem erősítette meg azonnal.

(KIemelt képünk: A katasztrófavédelem a Blankenese kerületi iskola előtt áll egy fenyegető helyzet során Hamburgban. A rendőrség megerősítette, hogy egy hamburg-blankenesei körzeti iskola tanárát lőfegyverrel fenyegették meg. A tanárt az osztályteremben, a többi diák szeme láttára fenyegette meg két személy, akik közül az egyiknél lőfegyver volt - közölte a rendőrség szóvivője a helyszínen. Sérülésekről nem érkezett bejelentés. Fotó: Bodo Marks / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)