Mi a fene történik a Facebookkal?

Számos felhasználó jelzett meglepő problémát a Facebookon szerdán reggel: úgy tűnik, a hagyományos hírfolyam helyett számos felhasználó csupán sztárok bejegyzéseit látja, amikhez ismerőseik kommenteltek. A Facebook hivatalosan semmiféle problémát, vagy meghibásodást nem jelzett eddig.

2022. augusztus 24., 09:34

Szerző:

Ismerőseik és a követett oldalak bejegyzései helyett számos Facebook-felhasználó arra ébredt szerdán, hogy megszokott hírfolyama helyett csupán sztárok oldalai és az ismerőseik azoknak küldött oldalposztjai jelennek meg, amikor megnyitja a közösségi médiaoldalt. 

A problémát elsősorban Nagy-Britanniából jelezték. Az Oxford Mail cikke szerint volt olyan, aki a hírfolyamán csak az énekesnő, Adele oldalához az ismerőse által küldött oldalüzenet jelent meg. Ezek azok a bejegyzések, amiket egy oldalon meg tudunk osztani de eddig egy nem túl feltűnő, jelentéktelen helyen látszottak csak.

Az egyértelmű és sokak által jelzett probléma ellenére a Facebook központja még semmiféle meghibásodást vagy leállást nem jelzett blogjában. Az eddigi információk szerint a probléma globálisan számos felhasználót érint. Arra nincs bizonyíték, hogy a jelenség hátterében hackertámadás állna.

(Kiemelt kép: A Facebook alapítójának és vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek száz kartonból kivágott képmása áll az amerikai Capitolium előtt Washingtonban 2018. április 10-én. Az Avaaz nevű érdekvédelmi csoport felhívja a figyelmet arra, hogy a csoportok szerint több százmillió hamis fiók még mindig dezinformációt terjeszt a Facebookon. Fotó: SAUL LOEB / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.