Ezreket evakuáltak Nicaraguában a Julia hurrikán miatt

Megérkezett Nicaragua partjaihoz a Julia hurrikán, mintegy 6000 embert telepítettek ki, a katasztrófavédelem munkáját a hadsereg is segíti, közölték helyi hatóságok vasárnap.

2022. október 9., 09:14

Szerző:

A kolumbiai San Andrés sziget felől, az amerikai hurrikánközpont (NHC) mérései szerint 120 kilométeres óránkénti sebességgel érkező Julia hurrikán az előrejelzések szerint Nicaragua után El Salvador és Guatemala felé veszi az irányt.

Rosario Murillo nicaraguai alelnök azt mondta, a hurrikán várhatóan Orinoco és Laguna de Perlas településeknél pusztít majd a leghevesebben. Az ország meteorológiai szolgálatának előrejelzése szerint akár 38 centiméteres eső is várható. Az érintett térségekben élők biztonságba helyezésében a katonaság is segít. Az NHK egyúttal a hurrikánt kísérő földcsuszamlásokra is figyelmeztetett.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Facebook)

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.