Megszólalt az izraeli hadsereg: ezért bombázták a gázai menekülttábort

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy a Hamász egyik parancsnokát vette célba egy gázai menekülttábor elleni csapásban, amelyben több tucat ember halt meg.

2023. október 31., 20:34

Szerző:

Mint korábban megírtuk: légicsapás ért több házat a Gáza északi részén fekvő Dzsabália menekülttáborban. A Hamász vezette egészségügyi minisztérium és a közeli indonéziai kórház igazgatója szerint legalább 50 ember halt meg.

A légicsapásban életét vesztette Ibrahim Biari a Hamász egyik parancsnoka, az október 7-i izraeli mészárlások vezetője volt – mondta Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi erők szóvivője egy sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Biari székhelyéül szolgáló irodaház megcélzása más épületek összeomlásához vezetett.

„A Hamász terroristái továbbra is szándékosan, nagyon kegyetlen és brutális módon használja pajzsjként a polgári lakosságot”

– idézi a szóvivőt a Sky News. Hagari egyben kijelentette, hogy Izrael továbbra is teljes erővel folytatja katonai tevékenységét Gázában, és ismételten felszólította a palesztin területen élőket, hogy vonuljanak délre.

(Kiemelt képünk: A Gázai övezet északi részén lévő Dzsabália menekülttábor az izraeli légicsapások után 2023. október 31-én. Fotó: Stringer / Anadolu / AFP)