Gázai menekülttábort ért légicsapás

Izrael egyelőre nem kommentálta a bejelentett robbanást.

2023. október 31., 17:23

Szerző:

Légicsapás ért több házat a Gáza északi részén fekvő Dzsabália menekülttáborban. A Hamász vezette egészségügyi minisztérium és a közeli indonéziai kórház igazgatója szerint legalább 50 ember halt meg. Szerintük Izrael felelős a robbanásért – írja a BBC. Az AFP jelentése szerint több tucatnyain kutatnak a romok között túlélők után, és a helyszínről készült videofelvételein legalább 47 holttestet találtak.

Egy helyi lakos szerint olyan volt, mintha földrengés rázta volna meg a területet. 

Dzsabália a Gázai övezet egyik legnagyobb menekülttábora, az ENSZ szerint júliusban több mint 116 ezer palesztin menekült tartózkodott a majdnem másfél négyzetkilomtéres területen. Tizenhat iskolaépület és egy élelmiszerelosztó központ, két egészségügyi központ, egy könyvtár és hét vízkút is található a táborban. Ezt a részt Izrael evakuációs zónává nyilvánította.

(Kiemelt képünkön az interneten megosztott videóról készült felvételen látható, amint emberek keresési és mentési műveletet végeznek egy lerombolt épület romjai alatt, miközben az izraeli légicsapás folytatódik a 25. napon a gázai Gázai övezetben lévő Dzsabalíja menekülttáborban, Gázavárosban, 2023. október 31-én. Fadi Alwhidi / Anadolu)