Gázai menekülttábort ért légicsapás

Izrael egyelőre nem kommentálta a bejelentett robbanást.

2023. október 31., 17:23

Szerző:

Légicsapás ért több házat a Gáza északi részén fekvő Dzsabália menekülttáborban. A Hamász vezette egészségügyi minisztérium és a közeli indonéziai kórház igazgatója szerint legalább 50 ember halt meg. Szerintük Izrael felelős a robbanásért – írja a BBC. Az AFP jelentése szerint több tucatnyain kutatnak a romok között túlélők után, és a helyszínről készült videofelvételein legalább 47 holttestet találtak.

Egy helyi lakos szerint olyan volt, mintha földrengés rázta volna meg a területet. 

Dzsabália a Gázai övezet egyik legnagyobb menekülttábora, az ENSZ szerint júliusban több mint 116 ezer palesztin menekült tartózkodott a majdnem másfél négyzetkilomtéres területen. Tizenhat iskolaépület és egy élelmiszerelosztó központ, két egészségügyi központ, egy könyvtár és hét vízkút is található a táborban. Ezt a részt Izrael evakuációs zónává nyilvánította.

(Kiemelt képünkön az interneten megosztott videóról készült felvételen látható, amint emberek keresési és mentési műveletet végeznek egy lerombolt épület romjai alatt, miközben az izraeli légicsapás folytatódik a 25. napon a gázai Gázai övezetben lévő Dzsabalíja menekülttáborban, Gázavárosban, 2023. október 31-én. Fadi Alwhidi / Anadolu)

 

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

2023. december 2., 17:56

Az Egyesült Államok „semmilyen körülmények között nem fogja engedni, hogy palesztinokat kényszerrel telepítsenek ki a Gázai övezetből vagy Ciszjordániából, illetve ostrom alá vegyék a Gázai övezetet vagy megváltoztassák a határait” – jelentette ki az amerikai alelnök szombaton Dubajban a Fehér Ház közleménye szerint.