Ez a kutyafajta a legnépszerűbb Amerikában

Immár 31 éve ő a legsikeresebb négylábú.

2022. március 17., 14:27

Szerző:

Emberöltő óta, már 31 éve a labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta az Egyesült Államokban – ez derül ki az Amerikai Kennel Klub (AKC) idei toplistájából.

A 197 elismert fajtát tartalmazó listán az első tíz helyen a labrador retriever után a francia bulldog, a golden retriever, a német juhászkutya, az uszkár, a bulldog, a beagle, a rottweiler, a rövidszőrű német vizsla és a tacskó áll.

A listán a legnagyobb meglepetés az uszkárok ötödik helyezése, mivel 1997 óta most sikerült először ismét az élre törniük. Míg 1960 és 1982 között nagy népszerűségnek örvendett ez a kutyafajta, később visszaszorult. Az uszkárok történelmileg vízikutyák voltak, és ma is sportos állatok. Híresen okos kutyák és – egy közkeletű, ámde inkább hamis vélekedés szerint – a szőrük sem okoz allergiát.

A helyezések évről évre ritkán változnak, de idővel igen. A század eleje óta nyolc fajta – köztük a pembroke welsh corgi vagy a német dog – került be a 25 legjobb közé.

A francia bulldogok, amelyek ma már a második helyen állnak, 2000-ben még csak a 71. helyet foglalták el. A cane corso pedig, amelyet csak 2010-ben ismertek el, azóta az 51. helyről a 21. helyre jött fel.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay.)

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.