Eszmét cserélt Szíriáról és Ukrajnáról Putyin és Netanjahu

A két politikus telefonon kölcsönösen fel is köszöntötte egymást a második világháborúban aratott győzelem évfordulója alkalmából.

2021. május 7., 17:42

Szerző:

Nemzetközi kérdésekről tárgyalt telefonon egymással Vlagyimir Putyin orosz elnök és Benjámin Netanjahu orosz kormányfő, különös hangsúlyt fektetve a szíriai rendezés problematikájára – közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

Az izraeli kezdeményezésre létrejött eszmecsere során Netanjahu tájékoztatta Putyint „az izraeli fél Kijev képviselőivel való kapcsolatfelvételeiről".

A két vezető a moszkvai tájékoztatás szerint megvitatta a kétoldalú együttműködést és kifejezte készségét a kereskedelmi és gazdasági kooperáció felélénkítésére, valamint arra, hogy a közeljövőben ismét összeüljön a kormányközi bizottság.

Putyin és Netanjahu kölcsönösen felköszöntötte egymást a második világháborúban aratott győzelem 76. évfordulója alkalmából.

(Kiemelt kép: Benjamin Netanjahu és Vlagyimir Putyin 2017. március 9-én. Fotó: Sputnik | Michael Klimentyev)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.