Erős földrengés rázta meg Japánt

Japán középső részén 6,1-es erősségű földrengést mértek hétfőn.

2022. november 14., 14:50

Szerző:

A japán meteorológiai szolgálat közlése alapján Fukusima és Ibaraki prefektúrákban lehetett a legerősebben érezni a földmozgást. A földrengés helyi idő szerint délután 5 órakor 9 perckor történt Mie prefektúra partjaitól mintegy 350 kilométerre. Nem adtak ki szökőárriasztást.

A meteorológiai szolgálat az ország keleti részén abnormális szeizmikus intenzitásnak nevezett jelenséget állapított meg: távoli epicentrumból, a csendes-óceáni lemezből érkezett, amely Japán közelében bukik a másik kőzetlemez alá, és ereje nem gyengült. Tokióban is érezni lehetett a rengéseket. A földmozgás miatt ideiglenesen felfüggesztették a Sinkanszen nagysebességű vonatok közlekedését Sin-Fudzsi és Nagoja állomások között – közölte a japán vasúttársaság.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.