Istenhez fohászkodva várják az esőt a görögök a tomboló erdőtűz miatt - videó

Lecsapott a vihar.

2021. augusztus 12., 10:53

Szerző:

Sosem várták még ennyire a görögök, hogy tomboló viharral több milliméternyi eső zúduljon országukra. Az erdőtüzek továbbra is hatalmas lángokkal csapnak fel a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén, a forróság miatt pedig hihetetlen szárazság nehezíti a tűzoltók munkáját a lángok eloltásában. Az emberek azért imádkoznak, hogy végre eső vessen véget a tragédiának. A görögök egy része végre fellélegezhet: a Greekgateway az Instagram-oldalán osztott meg egy videót csütörtökön arról, hogy hatalmas vihar csapott le Görögország második legnagyobb szigetére.

„Meghallgattattak imáink! Tíz nap erdőtűz után esik! Köszönjük Istenem!” – írta a portál posztjához. Az eső szerda éjszaka érte el Görögország második legnagyobb szigetét, Eviát. A videót egy autós készítette egy útszakaszon. Ebből látszik, hogy villámlással és több milliméternyi esővel érkezett meg a vihar a térségbe. A szigeten vasárnap még hatalmas lángokkal terjedt a tűz, Isztiaia kikötővároska polgármestere úgy fogalmazott akkor, hogy katasztrofális a helyzetük, szavai szerint „egyedül vannak, és közel a vég”. A vihar miatt most végre fellélegezhetnek, hiszen az esőzés jelentősen csillapíthatja a tüzet és segítheti is egyben a tűzoltók munkáját. 

(Kiemelt kép: Erdőtűz tombol a görögországi Szkínosz település közelében 2021. május 19-én éjjel. Az Athéntól 90 kilométerre nyugatra lévő Korinthoszi-öböl partjánál pusztító lángok miatt legalább hat falut és két kolostort kiürítettek május 20-ra virradóra. MTI / EPA / Vaszilisz Pszomasz)

Tíz amerikai ATACMS rakétával támadta csütörtökre virradóra az ukrán fél a Krími hidat - közölte Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter kedden Almatiban, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) katonai tárcavezetőinek tanácskozásán.

Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki csütörtökön Donald Trump volt amerikai elnököt az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban.