Erdoğan véletlenül felfedte a titkosügynökeit

A török elnök véletlenül több száz titkosügynök képét posztolta ki az X-re. 

2024. január 11., 17:48

Szerző:

Recep Tayyip Erdoğan török elnök szerdán a Nemzeti Hírszerzési Ügynökségnél mondott beszédet, az eseményről fotók is felkerültek az X-re, így több száz titkos ügynök vált beazonosíthatóvá. 

A Balkan Insight megjegyezte, hogy mivel Yılmaz Tunç igazságügyi miniszter lelkesen újraközölte a képeket, az ő oldalának szerkesztési előzményeiben továbbra is látható a titkos ügynökökből álló közönség – írja a 444.

Törökországban különösen érzékenyek a titkosszolgálatnak dolgozó ügynökök leleplezésére, 2020-ban több újságírót is lecsuktak, mert megírták, ki volt az a török ügynök, aki meghalt Líbiában.

(Kiemelt képünkön: Recep Tayyip Erdoğan török elnök mond beszédet  a Nemzeti Hírszerzési Ügynökségnél több száz titkosügynök előtt. Fotó:  Yılmaz TUNÇ, Törökország igazságügyi miniszter, Twitter oldala)

Tegnap 20:42

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos véleménykülönbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek – jelentette ki Orbán Viktor kedden Prágában, a négy visegrádi ország kormányfőinek csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón, ahol a miniszterelnököt a találkozó előtt füttykoncerttel várták a tiltakozók.

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.

„Meggyőződésünk, hogy Oroszország veresége nélkülözhetetlen Európa biztonságához és stabilitásához” – jelentette ki Emanuel Macron hétfőn a párizsi konferencián. A francia elnök kijelentette, hogy konszenzus született arról, hogy Ukrajnát olyan fegyverekkel kell támogatni, melyek képesek végzetes csapást mérni Oroszországra.

Hatalmas balhé volt Brüsszelben az EU mezőgazdasági politikája miatt. Belga, holland, francia és olasz termelők is részt vettek azon demonstráción, melyen Brüsszel utcáit gyakorlatilag elöntötte a trágya. Égtek a gumiabroncsok és a tüntetők a rendőrségi sorfalat is áttörték. 

Petr Fiala keddre kormányfői csúcstalálkozóra hívta meg visegrádi partnereit – Donald Tusk lengyel, Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnököt. A cseh miniszterelnök nem különösebben rajong Orbán Viktorért. A V4 -csúcstalálkozó központi témája Ukrajna támogatása.