Ennek nem csak a gyerekek örülnek majd!

Ismét felbukkan, majd eltűnik a vörös kobold.

2021. június 26., 09:42

Szerző:

Folytatja a Pumukli sorozatot a német RTL. Münchenben forgatják a kultikus mesesorozat következő részeit is, ahogy korábban is a bajor fővárosban játszódott a vörös kobold és Eder mester számos kalandja.

Az újabb részeket „Pumukli új történetei” címmel vetítik az RTL streaming platformján, a TVnow nevű alkalmazáson. Az újabb kalandokat a német Marcus H. Rosenmüller rendezi, aki korábban több gyermek- és ifjúsági filmet is forgatott.

A web.de arról adott hírt, hogy a forgatások 2022 tavaszán kezdődnek meg. Az 1982-től 1989-ig bemutatott sikermesesorozat eredetileg NSZK–osztrák–magyar televíziós koprodukcióban készült, valamennyi animációt Ternovszky Béla készítette magyar rajzolói stábbal együtt.

(Kiemelt kép I Pumukli kalandjai Forrás: pumuckl.de )

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.