Biden két biztonsági ügynökét is hazaküldték Szöulból, miután egyikük állítólag ittasan bántalmazott valakit

Az amerikai elnök látogatása előtti napon a titkosszolgálat egyik ügynöke állítólag ittasan rátámadt egy dél-koreai állampolgárra, az eset miatt két ügynököt is hazaküldtek.

2022. május 20., 18:25

Szerző:

 

Joe Biden látogatása Dél-Koreában rosszul kezdődött: a titkosszolgálat két ügynökét haza kell küldeni, miután az egyiket azzal vádolták, hogy részegen bántalmazott egy dél-koreai állampolgárt az elnök Szöulba érkezése előtti napon – közölték tisztviselők a Guardiannel.

Egy amerikai tisztviselő vitatta, hogy az illetőt őrizetbe vették vagy letartóztatták volna, és csak annyit mondott, hogy a dél-koreai hatóságok „nyomoztak” utána. A tisztviselő szerint a konfliktusban érintett másik ügynök ellen nem indult vizsgálat.

„A titkosszolgálat tudomást szerzett egy szolgálaton kívüli incidensről, amelyben két alkalmazott érintett, és amely potenciális szabályszegést jelenthet” – mondta Anthony Guglielmi, az ügynökség szóvivője.

„A személyeket azonnal visszaviszik a szolgálati helyükre, és igazgatási szabadságra helyezik őket. A közelgő utazásra nem volt hatással az incidens” – tette hozzá.

Biden helyi idő szerint péntek este érkezett Szöulba.

A vizsgálat alá vont csapattagot, akit nem neveztek meg, azzal vádolták, hogy ittasan rátámadt egy dél-koreai állampolgárra, miután vitába keveredtek egy taxi miatt – közölték a médiajelentések.

(Kiemelt képünk: Joe Biden amerikai elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a washingtoni Eisenhower elnöki irodában 2021. február 10-én, ahol bejelentette, hogy az Egyesült Államok új büntetőintézkedéseket vezet be a február 1-jén Mianmarban végrehajtott katonai puccs elkövetőivel szemben. MTI/AP/Patrick Semansky)