Először lesz női főszerkesztője a Reutersnek

Százhetven éves történetében először lesz női főszerkesztője a Reuters nemzetközi hírügynökségnek Alessandra Galloni személyében.

2021. április 13., 08:44

Szerző:

A 47 éves Galloni Stephen J. Adlert váltja, aki az utóbbi évtizedben vezette a hírügynökséget, és aki még ebben a hónapban nyugdíjba vonul. Vezetése alatt a Reuters több száz újságírói kitüntetést kapott, köztük hét Pulitzer-díjat, a szakma legrangosabb elismerését.

Galloni Rómában született, négy nyelven tud, és széles körű a tapasztalata mind a gazdasági, mind a politikai hírek terén. Korábban dolgozott a Wall Street Journal című amerikai lapnak. A Reutersnek közel 2500 újságírója van világszerte.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.