Elon Musk szavazást indított arról, hogy maradjon-e a Twitter vezérigazgatói posztján

Szavazást indított a Twitter-felhasználók között Elon Musk vasárnap arról, hogy maradjon vagy távozzon a platform vezérigazgatói posztjáról, miután saját állítása szerint hibát követettek el, amikor megtiltották a konkurens közösségi oldalak említését az oldalon.

2022. december 19., 10:43

Szerző:

Elon Musk azt mondta, hogy a szavazás eredményét tiszteletben tartva fog eljárni. A bevezetésre váró új irányelvet, miszerint nem lehet más közösségi platformok linkjeit megosztani a bejegyzésekben, heves tiltakozással fogadták a felhasználók, köztük a Muskot támogató csoportok is.
 

Egy későbbi bejegyzésben a milliárdos techguru pontosította a szabályozást. Eszerint a tiltás csak azokra a fiókokra vonatkozik, amelyeknek egyedüli célja rivális közösségi platformok népszerűsítése. A Twitter-felhasználók éles kritikával illeték az új szabályozást, mert Musk korábban már megígérte, hogy csak a felhasználókkal történt előzetes konzultáció után fog nagyobb szabályváltoztatásokat végrehajtani.
   

„Senki sem akarja ezt a munkát, ami a Twitter életben tartásával jár, és nincs kijelölt utód”

– írta a milliárdos üzletember az egyik felhasználó bejegyzésére, hogy van-e már új jelölt a vezérigazgatói posztra. A szavazás hétfőn délben ér véget. Eddig csaknem 12 millióan adták le szavazatukat. Musk arról nem írt, hogy mikor távozna a cég éléről, ha a lemondására voksolók lennének többen.

(Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)