Elon Musk nagyon személyes dolgokat vallott be magáról

A gyereke furcsa nevéről, a borzasztó twitteres szokásairól is beszélt, meg arról, hogy Asperger-szindrómás. Egyszer egy élő műsorban tépett be.

2021. május 9., 11:15

Szerző:

„Tudom, hogy néha furcsa dolgokat mondok, vagy posztolok, dehát így működik az agyam" – mondta Elon Musk szombat este, a Saturday Night Live című amerikai szkeccsműsor vendég-házigazdájaként. A milliárdos feltaláló most beszélt először a nyilvánosság előtt arról, hogy Asperger-szindrómával él.

„Ha bárkit megbántottam volna, csak annyit akarom mondani: én találtam fel újra az elektromos autókat, és embert fogok küldeni a Marsra. Komolyan gondoltátok, hogy egy nyugodt, normális fickó vagyok?" – folytatta.

Az Asperger-szindróma (AS) az autizmus egy enyhébb fajtája. Az AS-szel élő embereknek gyakran problémáik vannak a társadalmi interakciókkal, vagy szívesen választanak repetitív magatartásformákat. Sok AS-es ember az átlagosnál magasabb IQ-val rendelkezik. Musk állította, hogy ő az SNL első házigazdája, akinek ilyen szindrómája van. Ez egyébként pontatlan: korábban az amerikai komikus, Dan Arkroyd is részt vett a műsor elkészítésében, hasonló kapacitásban.

A szkeccsműsor anyák napi adásába Musk saját édesanyját, Maye Musk-ot is elvitte. Ő azzal viccelődött: „Alig várom az anyák napi ajándékomat, de remélem, nem Dogecoin lesz az."

A milliárdos arról is szót ejtett, hogy 2018-ban marihuánát fogyasztott Joe Rogen podcastjében, ami után jelentőset esett cége, a Tesla értéke. Beszélt arról is, hogyan kell kiejteni Grimes-szal közös gyerekük X Æ A-12 nevét (egyébként 'ex esh éj tvelv'-nek), valamint a meggondolatlan tweetelési szokását is megemlítette.

Amikor először bejelentették, hogy Musk lesz az SNL házigazdája, számos kritikusa és a stáb több tagja is ellenérzését fejezte ki. A műsorba általában színészeket hívnak meg, és többen meglepődtek, hogy most egy többször is munkahelyi kizsákmányolással vádolt milliárdos kapta a felkérést.

 

Kiemelt kép I Fotó: Yasin Ozturk / Anadolu Agency / AFP