Elon Musk már a Coca-Cola megvásárlásán poénkodik

Az általa tulajdonolt Twitter-platformon azt mondta, visszatenné a kokaint a receptbe.

2022. április 28., 15:20

Szerző:

Miután a világ leggazdagabb embere 44 milliárd dollárért felvásárolta a Twittert, igen magabiztosnak érezheti magát Elon Musk. Csütörtök hajnalban ugyanis azzal viccelődött a már saját tulajdonában levő közösségi oldalon, hogy következőként a Coca-Colát fogja megvásárolni, ráadásul azért, hogy visszategye a kokaint a kóla receptjébe, írja a Telex.

Elsőre nyilvánvalóan viccnek találhatja Musk bejelentését az ember, azonban ha belegondolunk abba, hogy a „Musk megveszi a Twittert" pletyka is csak viccként indult, akkor azért visszavesz a mosolyából az ember. Bár tény, a kokain visszahelyezése a világ legnépszerűbb italába biztosan több jogi procedúrával járna, mint a Twitter-akvizíció.

Aggódni azért nem kell, mert a Coca-Cola megvásárlásától némileg messze van Musk, vagyonát ugyanis jelenleg 253 milliárd dollárra teszik, a Coca-Cola értékét viszont 284 milliárdra, tehát az sem lenne elég, ha Musk mindenét eladná.

A kokainos kóla mendemondából egyébként annyi igaz, hogy a kezdetekkor volt némi elenyésző mennyiségű tiltott szer az üdítőben, ami pont hogy az „orvosi” alkotóelemeiről kapta a nevét. Ekkor a kokacserje levelei és a kóladió is belekerült az italba. Arányát ugyanakkor nehéz megbecsülni, ugyanis a 19. században titokban tartották a formulát és a gyártási folyamatokat. Az viszont biztos, hogy 1930-ra minden kokainszármazék kikerült a receptből.

(Kiemelt kép: Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója részt vesz a cég „giga gyárának" indításán 2022. március 22-én. Fotó: Patrick Pleul / Pool/AFP)