Elon Musk lebegő autót tervez piacra dobni

A menő luxusjárgány egy méterrel a föld fölött száguldana. 

2021. február 12., 12:50

Szerző:

Elon Musk évek óta azt hajtogatja, hogy szeretné, ha gyorsabb és még korszerűbb lenne a Tesla Roadster. Korábban azt mondta, rakétákkal növelné a sebességét, most viszont állítólag fontolóra vette, hogy itt nem áll meg, és olyan tolókarokat épít bele, aminek segítségével lebegni tud majd.

„Azt akarom, hogy lebegjen, de anélkül, hogy bárkit megölne” - mondta Joe Rogan komikusnak Musk. A The Verge című lap arról ír, hogy a milliárdos zseni elképzelése szerint az autó egy méterrel a föld fölött tudna repkedni. Mint mondta, ez nem olyan magasság, amiben bárkinek baja lenne, ha lezuhan. A korábbi tervek szerint az új Roadster jövőre készülne el, de Musk forradalmi ötlete miatt lehet, hogy csúszik, hiszen eddig lebegő autóra még nem született semmilyen szabályozás.

Muskról köztudott, hogy folyamatosan feszegeti a tudomány határait. Legutóbb U-alakú kormánykerekével verte ki a biztosítékot újragondolt autóinál. Korábban pedig megvette A kém, aki szeretett engem című James Bond -filmben használt autót, amiről megígérte, valóban tengeralattjáróvá fogja fejleszteni. Az kiderült a beszélgetésből, hogy az autó még mindig a tulajdonában van, de hogy a fejlesztések hogy állnak, arról nem akart beszámolni.

(Kiemelt kép: MTI//EPA/Tesla)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.