Elon Musk is idézést kapott az Epstein-ügyben

A Twitter vezetője egy tweetben foglalta össze a válaszát, melyben kreténnek és buta szélhámosnak nevezte Jeffrey Epsteint és tagadja, hogy bármiben is tanácsot kapott volna a néhai üzletembertől.

2023. május 16., 18:54

Szerző:

A Virgin-szigetek kormánya idézést küldött Elon Musknak, a Tesla vezérigazgatójának, amelyben megkövetelik, hogy a milliárdos szolgáltasson be minden rendelkezésére álló dokumentumot a JPMorgan elleni perhez. Az idézést április 28-án küldték ki, de nem ért célba, mert állítólag nehézségekbe ütközött Musk címének megszerzése, pedig még egy nyomozócéget is felbéreltek – írja a cnbc.com

A JPMorgan globális bankóriás felsővezetőiről korábban ugyancsak kiderült, hogy évekig tartották a kapcsolatot Jeffrey Epsteinnel, akit fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádoltak meg 2019-ben. Az idézés kézbesítésére irányuló petíció nem vonja be Muskot semmiféle jogsértésbe, mindössze feltételezik, hogy befolyásos emberként, aki üzleti kapcsolatban állt a JPMorgennel is, információi lehetnek az Epstein-üggyel kapcsolatban – írja a hírportál.

Epstein korábban azt állította egy New York Times interjúban, hogy tanácsot adott Elon Musknak, miután az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet vizsgálatot indított ellene. Ezzel kapcsolatban szerette volna részletesebben is megkérdezni a Twitter vezetőjét a CNBC, de csak egy tweetet kaptak:

„Az a kretén soha nem adott tanácsot nekem semmiben” – írta Musk csütörtökön egy Twitter bejegyzésében.

Abszurdnak nevezte az elképzelést, hogy szüksége lett volna „egy buta szélhámos pénzügyi tanácsaira”. Majd leszögezte: „JPM tíz évvel ezelőtt cserbenhagyta a Teslát, ezt soha nem bocsátottam meg nekik”.

Jeffrey Epstein néhai amerikai üzletember többször is megjárta a börtönt fiatalkorú lányok ellen elkövetett szexuális visszaélések miatt. A férfit 2019 nyarán ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, de nem sokkal később felakasztva találták a börtöncellájában. Ghislaine Maxwell – Epstein kerítőnője és barátnője – bűnösségét tavaly decemberben állapította meg. A nő 1994 és 2004 között Epsteinnel együtt kiskorú lányokat toborzott és molesztált az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A jellemzően szegény sorsú, fiatal lányokat pénzzel és állás ígéretekkel hitegetve csábították magukhoz.

( Fotó: Patrick Pleul / Pool/AFP )

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.