Előkerült Prigozsin, aki most Vlagyimir

A Wagner zsoldoscsoport vezetője most éppen Vlagyimir Bobrov, és előkerült az orosz védelmi miniszter is. 

2023. június 26., 10:02

Szerző:

A hétvégi puccsot szervező Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport vezetője a hírek szerint Fehéroroszországba ment, de hogy valójában hol lehet, arról egyelőre nincsenek hitelt érdemlő információk. A Twitteren viszont egy olyan orosz útlevél képe jelent meg, amelyben a fotó kétségtelenül Jevgenyij Prigozsinról készült, de az úti okmány tulajdonosának neve Vlagyimir Bobrov – infostart.

Előkerült az orosz védelmi miniszter is. Szergej Sojguról a hétvégi Wagner puccs idején semmit sem lehetett tudni. Sőt, kiszivárgott értesülések szerint a Prigozsinnal kötött alku egyik pontja éppen Sojgu menesztése volt. Most viszont az moszkvai védelmi minisztérium olyan videót tett közzé, amelyen az látható, amint Szergej Sojgu szemlét tart az ukrajnai orosz erőknél. A miniszter helikopterrel érkezett a hadszíntérre és tájékoztatást hallgatott meg a front helyzetéről. 

Az orosz hadvezetést kemény bíráló Jevgenyij Prigozsin már hetekkel ezelőtt sürgette, hogy Sojgu miniszter és a vezérkar főnöke, Geraszimov tábornok személyesen szedje ráncba az ukrajnai fronton harcoló alakulatokat.

(Kiemelt képünkön: Jevgenyij Prigozsin orosz útlevéle. Forrás Twitter)