Kiválóan működik az orosz tankok helpdeskje, még az ukrán katonáknak is segítenek

Nem tudta beindítani a lopott tankot az ukrán katona, ezért felhívta az orosz szervizt. 

2023. október 2., 18:26

Szerző:

Egy ukrán tiszt úgy döntött, hogy felhívja telefonon az orosz műszaki támogatást, miután nem tudta beindítani az oroszoktól szerzett tankot. Közölte, hogy problémái vannak az orosz T-72B3 harckocsijával. Úgy tűnt, a telefon másik végén tartózkodó személy nem tudott arról, hogy egy ukrán katonával beszél. Biztosította Kocsevniket az ukrán tisztet, hogy továbbítja a problémákat a tervezőirodának és a motorgyártónak is. A hívás végén közölte, hogy amúgy ukrán katona, és tavaly ősszel szerezték a tankot – írja az RTL.

A férfi az orosz Uralvagonzavod tankgyár két, vezető beosztású személyével beszélt kihangosítva. „A tank nem tud harcba menni, állandóan elromlik” – magyarázta, majd elmondta, hogy olajszivárgást tapasztalt, a kompresszorok is hibásak és meghibásodott az elektromos toronyforgató mechanizmus is. „Lehetetlen háborút vívni vele” – panaszkodott.  A vonal túlsó végén két férfi – akiket az Uralvagonzavod igazgatójaként és az üzem megbízott vezérigazgató-helyetteseként azonosítottak – ígéretet tett a probléma megoldására. Később a tiszt elárulta nekik, hogy ukrán katona, majd közölte, hogy az egysége tavaly ősszel a kelet-ukrajnai Izsum felszabadítása során szerezte az orosz harckocsit. „Ha több ilyen tankot veszünk trófeaként, tegyük jobbá őket, hogy könnyebb legyen a működtetésük. Megegyeztünk? Köszönöm szépen. Vigyázzanak magukra. Dicsőség Ukrajnának” – tette hozzá, majd nevetve tette le a telefont – írja az insider

(Kiemelt képünkön: Orosz T-72B3-as harckocsik vonulnak a Vörös téren a győzelem napi katonai parádén Moszkvában 2018. május 9-én. Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.