Életeket is követelt a tomboló szélvihar

Egy 78 éves nő halálos sérüléseket szenvedett.

2022. január 30., 20:01

Szerző:

Dániában is emberéletet követelt a hétvégi vihar, amely Skandinávia több területén utcák elárasztásához, közlekedési fennakadásokhoz és áramkimaradáshoz is vezetett – derül ki a helyi hatóságok vasárnapi közléseiből.

Dánia középső részén egy 78 éves asszony halálos sérüléseket szenvedett, amikor a heves szél miatt magával rántotta egy ajtó, amelyet éppen kinyitott.

Svédország és Dánia hatóságai is riasztásokat adtak ki az orkánerejű szél és az áradások miatt. A két országot összekötő Öresund hidat több órára lezárták. Svédországban azt is kérték az autósoktól, hogy csak szükséges esetben induljanak útnak. Az ország déli és középső részében több ezren hosszabb ideig áram nélkül maradtak a vihar miatt.

(Kiemelt kép: Egy vitorlás elszabadult a dániai Helsingörben a "Malik" vihar okozta magas vízállás során 2022. január 30-án. Fotó: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix / AFP)

Tegnap 19:01

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Tegnap 18:37

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.