Meghosszabbították a kijárási tilalmat Kijevben

A koronavírus helyett most a háború tette indokolttá a tilalmat. 

2022. február 26., 18:29

Szerző:

Kijev polgármestere hétfő reggelig meghosszabbította az egész városra kiterjedő kijárási tilalmat, mivel orosz csapatok nyomulnak a főváros felé – számolt be szombaton a CNN. 

A kijárási tilalom helyi idő szerint este 5 órától reggel 8 óráig tart majd „a főváros hatékonyabb védelme és a lakosok biztonsága érdekében”.

Vitalij Klicsko polgármester eredetileg vasárnap reggelig tartó kijárási tilalmat rendelt el, azonban szükségesnek látta a tilalom meghosszabítását. A legutóbbi rendelet értelmében a polgároknak tilos mindenféle járműmozgás, kivéve a speciális igazolvánnyal rendelkezőket.

„Emlékeztetjük önöket, hogy minden civil, aki a kijárási tilalom ideje alatt az utcán tartózkodik, az ellenséges szabotázs- és felderítő csoportok tagjainak minősül”

– áll a parancsban.

„Légiriadó esetén kövessék a legközelebbi óvóhelyre. A metróállomások óvóhely üzemmódban működnek. Szükség esetén pedig az állomásokon le lehet zárni”

– tette hozzá Klicsko. 

(Kiemlet kép: Kijev, 2022. február 26. A polgári védelmi erők egyik tagja Kijevben 2022. február 26-án. Fotó:  MTI/AP/Emilio Morenatti)