Hatalmas elbocsátások a Facebooknál

A globális gazdasági válság a Facebook anyavállalatához, a Metához is begyűrűzött. Állítólag több ezer munkahely megszüntetésére készül a cég.

2022. november 7., 10:17

Szerző:

A Facebook anyavállalata, a Meta állítólag több ezer munkahely megszüntetésére készül, miután csak a múlt hónapban a globális gazdasági válság miatt 80 milliárd dollárral esett vissza a piaci értéke – írja a Guardian. A lap a Wall Street Journalr hivatkozik, amely vasárnap arról számolt be, hogy a leépítések várhatóan 87 ezer alkalmazottat érint világszerte.

A nagyokat sem kíméli a válság

Meta egyelőre nem erősítette meg a lap értesülését, azonban utalt arra, hogy Mark Zuckerberg még október végén azt nyilatkozta, hogy „2023-ban befektetéseinket néhány kiemelten fontos növekedési területre fogjuk összpontosítani”, vagyis a  cég egyes területein létszámemelkedés, máshol pedig stagnálás vagy csökkenés várható. A Meta értéke a múlt hónapban 270 milliárd dollár volt az egy évvel korábbi több mint egyezer milliárd dollárhoz képest.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Elon Musk megvette a másik nagy közösségi hálózatot, a Twittert, szinte azonnal többezer embert bocsátottak el. A tartalmi átalakításokat is gőzerővel folytatja, és a legfrissebb hír, hogy számos Twitter-fiókot felfüggesztettek amiatt, hogy tulajdonosuk másnak, nem egyszer éppen Elon Musknak vagy a tulajdonoshoz megtévesztően hasonló nevűnek adta ki magát, adta ki magát anélkül, hogy jelezte volna, hogy az egész csak „paródia”, vicc.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.