Kirúgták a Twitter alkalmazottak felét

A „félretájékoztatás és a káros tartalmak terjedésének megakadályozásáért”  felelős csapat 15 százalékát tették utcára, de a cég megnyugtatott mindenkit: a Twitter továbbra is elkötelezett a tartalom ellenőrzése mellett.

2022. november 5., 08:20

Szerző:

A Twitter mikroblog platform elbocsátotta alkalmazottainak felét – derül ki a cég biztonsági és integritásért felelős vezetője, Yoel Roth a tweetjéből.

Roth közleménye szerint a „félretájékoztatás és a káros tartalmak terjedésének megakadályozásáért” felelős csapatának 15 százalékát érintik az elbocsátások.

Az elbocsátás mértékéről Roth tweetje volt az első megerősítés a Twitter részéről. Az alkalmazottak fele a Twitter esetében úgy 3700 főt jelenthet. Elon Musk, a cég tulajdonos-vezérigazgatója Twitter üzenetben annyit közölt, hogy minden elbocsátottnak, három hónapos végkielégítést ajánlottunk fel.

A Twitter Egyesült Államokban alkalmazott dolgozói már csütörtökön csoportos keresetet nyújtottak be a cég ellen azzal a váddal, hogy nem tartja be a tömeges elbocsátásoknál előírt 60 napos felmondási időt, ami sérti a kaliforniai és a szövetségi törvényeket.

Az elbocsátott alkalmazottak egy korábbi bejelentésnek megfelelően pénteken emailban kapták meg az értesítést, hogy ez az utolsó munkanapjuk a cégnél – jelentette a Bloomberg hírügynökség.

Nyugalom: továbbra is ellenőrzik, hogy megfelelő legyen a tartalom

Az elbocsátásokat a cég vezérigazgatója azzal kommentálta, hogy „nem látott más lehetőséget”, mert a Twitter napi négymillió dollárt veszít a hirdetők távozása miatt. Ugyanis aktivista csoportok nyomást gyakoroltak a nagy hirdetőkre, hogy vonják vissza reklám megrendeléseiket. Musk egy pénteki befektetői konferencián ezt "az Alkotmány első kiegészítése elleni támadásnak" nevezte.

Yoel Roth ugyanakkor megerősítette, hogy a Twitter továbbra is ellenőrzi a mikroblog üzenetek tartalmát azt követően is, hogy a milliárdos Elon Musk átvette a vállalatot. Musk nem sokkal Roth után maga is közölte: „hogy teljesen egyértelmű legyen, a Twitter továbbra is elkötelezett a tartalom ellenőrzése mellett”.

(Kiemelt kép: Elon Musk Twitter Fotó: Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.