Egyre több földművest rabolnak el bűnbandák Nigériában

Nigériában szerteágazóak a közbiztonsági problémák. Emberrablásokat főleg az ország középső és északnyugati részén, vidéken követnek el bűnbandák, amelyeket az anyagi hasznon érdekel, ideológiai kötődésük nincsen.

2022. június 24., 20:39

Szerző:

Nigériában fegyveresek elraboltak 22 földművest a főváros, Abuja határában lévő földjükről, munkavégzésük közben - közölte pénteken a helyi rendőrség. Afrika legnépesebb országában rendszeres az emberrablás.

Nigériában szerteágazóak a közbiztonsági problémák. Emberrablásokat főleg az ország középső és északnyugati részén, vidéken követnek el bűnbandák, amelyeket az anyagi hasznon érdekel, ideológiai kötődésük nincsen. A főváros környékén eddig nem voltak jellemzőek az ilyen jellegű bűncselekmények.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a biztonsági erők az emberrablók nyomába eredtek, és egy erdőben rajtuk is ütöttek, de ennek eredményéről egyelőre nem közöltek semmit.

Tavaly fegyveres banditák az országban több mint 2600 civil halálát okozták, ez, Acled nevű, helyi civilszervezet adatai szerint három és félszer több, mint a 2020-ban elkövetett fegyveres bűncselekmények száma.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: Kola Sulaimon / AFP)

 

2022. augusztus 16., 09:13

A Wagner orosz biztonsági magánvállalkozás négy zsoldosának megöléséről számolt be hétfőn este egy dzsihadista szervezet, amely az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges. A közleményt hitelesnek ítélte meg a szélsőségesek internetes kommunikációját nyomon követő SITE amerikai hírszerzési csoport.

2022. augusztus 16., 06:26

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a Donald Trump házánál tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.