Egy orosz hadihajó üldözte el a kalózokat Afrika partjainál

Egy panamai konténerszállító hajó esett a kalózok fogságába.

2021. október 26., 07:55

Szerző:

Kalóztámadást akadályozott meg egy orosz hadihajó Afrika nyugati partjainál, amikor segített egy bajba jutott konténerszállító hajó legénységének – számolt be hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a Kulakov altengernagy romboló vészjelzést fogadott a Guineai-öbölben, majd egy helikopterrel tengerészgyalogosokat irányított a bajba jutott MSC Lucia teherhajóhoz, írja az MTI.

Amikor a helikopter megközelítette a konténerszállítót, a kalózok menekülőre fogták és egy motorcsónakon sebesen eltűntek a partok felé

– közölte a tárca.

A tengerészgyalogosok ezután kiszabadították az MSC Lucia legénységét, amely a kalózok fogságába esett. A panamai zászló alatt közlekedő hajó Togóból tartott Kamerunba.

Az orosz Északi Flotta nemrégiben, élén a Kulakov altengernagy rombolóval, hajócsoportot vezényelt a Guineai-öbölbe, ahol már mintegy három hete járőrözik, hogy megvédje a térség civil hajózását a kalóztámadásoktól.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Joint Chiefs of Staff / AFP)

18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.