Egy neves szakértő újabb járványhullámra figyelmeztet

Branislav Tiodorović szerb járványszakértő óvatosságra inti Szerbia lakosságát, mivel a koronavírus még mindig köztünk van.

2022. június 19., 17:05

Szerző:

Ugyan az elmúlt napokban nem emelkedett az újonnan fertőzött betegek száma Szerbiában, a szakemberek mégis óvatosságra intik a lakosságot, különösen a nyári időszakban, írja az Index.

Branislav Tiodorović, az egyik legismertebb szerb szakértő szerint

a napi 300 fertőzött annak a jele, hogy a koronavírus még mindig köztünk van, és hiába van most egy nyugodtabb időszak, a vírus előbb-utóbb újra járványhullámot fog gerjeszteni.

(Kiemelt kép: Egy egészségügyi dolgozó mintát vesz egy férfitól a koronavírusteszt során a Belgrádi Virológiai, Oltóanyag- és Szeralogia Intézetben, 2020 december 24 -én. Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.