Egy neves szakértő újabb járványhullámra figyelmeztet

Branislav Tiodorović szerb járványszakértő óvatosságra inti Szerbia lakosságát, mivel a koronavírus még mindig köztünk van.

2022. június 19., 17:05

Szerző:

Ugyan az elmúlt napokban nem emelkedett az újonnan fertőzött betegek száma Szerbiában, a szakemberek mégis óvatosságra intik a lakosságot, különösen a nyári időszakban, írja az Index.

Branislav Tiodorović, az egyik legismertebb szerb szakértő szerint

a napi 300 fertőzött annak a jele, hogy a koronavírus még mindig köztünk van, és hiába van most egy nyugodtabb időszak, a vírus előbb-utóbb újra járványhullámot fog gerjeszteni.

(Kiemelt kép: Egy egészségügyi dolgozó mintát vesz egy férfitól a koronavírusteszt során a Belgrádi Virológiai, Oltóanyag- és Szeralogia Intézetben, 2020 december 24 -én. Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP)

 

13:13

Nem vált be Vlagyimir Putyin orosz elnök számítása, a NATO és a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7 csoport nem vált megosztottá Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának hatására – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap a G7 csoport németországi csúcstalálkozójának helyszínén, Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésén.

12:15

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.