Meghökkentő javaslattal állt elő az orosz politikus

Nem jó dolog Kijevbe utazni és Moszkvában ébredni – fejtegette adásban a magas rangú tisztviselő. 

2022. május 31., 15:43

Szerző:

Egy magas rangú orosz parlamenti képviselő azt javasolta a Kremlnek, hogy raboljon el egy NATO-s védelmi minisztert Ukrajnából, és hallgassa ki a nyugati hatalmak Kijevnek adott „parancsairól”. 

Oleg Morozov, az Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke azt mondta, hogy az Ukrajnának küldött nyugati fegyverek közvetlen veszélyt jelentenek Oroszországra, és Moszkvának ezeket felül kellene vizsgálnia. Az állami Rosszija-1 televízióban a politikus azt javasolta, hogy fogják el a NATO egyik Kijevbe utazó védelmi miniszterét, és „akkor majd megkapjuk a választ a kérdéseinkre, hogy kik a felelősök, és arra, hogy ki milyen parancsot adott ki” – írja az Independent nyomán az Index

„Most új szabályok vannak. A Kijevben összegyűlt hadügyminiszterek gondolkodjanak el egy kicsit azon, milyen lenne Moszkvában ébredni” 

– idézi Oleg Morozovot a lap.

(Kiemelt képünk illusztráció. A szovjet győzelmi zászló a 2019. május 9-i, Győzelem Napján Moszkvában. Fotó: Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma, Wikipédia)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.