Borzalmas tragédia történt a hullámvasúton

Gyerekek is ültek abban a kocsiban, amely kisklott egy hullámvasúton Svédországban. 

2023. június 25., 19:14

Szerző:

Kisiklott egy hullámvasút vasárnap a stockholmi vidámparkban, egy ember életét vesztette, és többen megsérültek – közölte a Gröna Lund parkot üzemeltető cég szóvivője, Annika Troselius.

„Ez felfoghatatlanul tragikus és borzalmas” 

– tette hozzá a TT svéd hírügynökség jelentése szerint. 

A rendőrség szerint hét embert, köztük gyerekeket kellett kórházba szállítani.

„Egy kocsi kisiklott a sínekről, és lezuhant. Emberek ültek rajta” – számolt be a történtekről az SVT svéd köztelevízió egyik riportere is, aki véletlenül éppen a baleset helyszínen tartózkodott.

A mentési munkálatok megkönnyítésére kiürítették a vidámparkot. A mentőszolgálat és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki, s egy helikoptert is bevetettek.

A park tájékoztatása szerint a Jetline nevű hullámvasút 90 kilométer óránkénti sebességgel száguld egy 800 méter hosszú, helyenként 30 méter magas hullámpályán. Évente mintegy egymillióan próbálják ki ezt az attrakciót.

(Kiemelt képünk: Egy ember meghalt halálos balesetben, amikor a Jetline hullámvasút kisiklott a stockholmi Gröna Lund vidámparkban 2023. június 25-én. Több ember megsérült. A vidámparkot kiürítették, a rendőrség kordonokat állított fel. Fotó: F: Fredrik Persson / TT News / AFP)