Egy börtöncellába zártak egy brit férfit gyerekkori erőszakolójával

2017. november 23., 18:59

Szerző:

Gary Mottershead (50) még a nyolcvanas években vigyázott bébiszitterként az akkor hatéves fiúra, akit a vádak szerint megerőszakolt – írja a HVG. A korábbi áldozatot felesége bántalmazásáért ítélték el, és cellatársában felismerte bántalmazóját.

A fiú senkinek nem beszélt a történtekről, de kamaszkorában alkoholhoz és droghoz nyúlt, majd a szervezett bűnözéssel is kapcsolatba került. 2015-ben, 41 évesen került egy cellába molesztálójával, akit először fel sem ismert, később viszont rájött, hogy ő az, aki 35 évvel azelőtt megerőszakolta. Jelezte a börtönőrnek. Mottershead tagadta a vádakat, és arra hivatkozott, hogy csak 15 éves volt, és nem erőszakoskodott a fiúval.

A tárgyalás során fény derült arra is, hogy nem csak egy alkalomról volt szó, ráadásul a gyanúsított a fiú nővérét is fenyegette. A sorozatos abúzus hatással volt az áldozat életére. A bíró az ítélet indoklásában megjegyezte, hogy az áldozat drog- és alkoholfüggősége azt jelzi, hogy megpróbálta kizárni az abúzust.

Mottersheadet végül hat év börtönbüntetésre ítélték 13 év alattival szemben egy alkalommal elkövetett nemi erőszakért, és hat alkalommal elkövetett szexuális zaklatásért.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.