Egy 11 éves lány slime-mal jelölte meg támadóját, így azonosította a rendőrség

A férfi már korábban kinézte magának a kislányt, aki egy televíziós sorozatnak köszönhetően menekült meg támadójától. 

2021. május 21., 09:54

Szerző:

A floridai Pensacolában egy 11 éves lányt támadott meg egy féri – erről egy térfigyelő kamera is felvételt készített. Amikor a lány látta, hogy egy autóból kiszálló férfi rohan felé, megpróbált elfutni, de a férfi elkapta, ám a lány mégis kiszabadult a férfi szorításából, aki ezután visszarohant autójához, a lány pedig elmenekült – írja a CNN

A kislányt, Alyssat a buszra várva támadta meg a férfi, akinél egy kés is volt. A támadót, a 30 éves Jared Paul Stangát még aznap elkapták, a rendőrök, hála Alyssa leleményességének. A kislány ugyanis épp egy kékszínú slime-mal játszott, mikor nekirontott a férfi. Ezzel kente be a karját, hogy később azonosítani lehessen.

A nyomozóhatóságoknak Alyssa elmondta, hogy ugyanez a férfi két héttel korábban már megkörnyékezte őt a buszmegállóban. Akkor szóltak is a rendőrségnek, és az anyja minden nap elkísérte a lányt a buszhoz, ez volt az első nap, amikor Alyssa újra egyedül ment.

A később az NBC Today Show című műsorában azt mondta, a Law and Order: Special Victim Unit című sorozatnak köszönhető, hogy nem rabolták el, mert tudta, hogy mit kell tennie. A támadás közben pedig meg is jelölte a férfit a kék színű slime-mal. A trükköt szintén a műsorból tanulta, tudta, hogy ez jó bizonyíték lesz, ha a férfit megtalálják a rendőrök. A férfit fegyverrel való visszaéléssel és emberrablás kísérletével vádolják.

(Kiemelt kép: YouTube/NBC News)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).