Égő autóval próbálta meg áttörni a Capitoliumot védő kordont egy férfi

Egy férfi égő autóval megpróbálta áttörni az amerikai törvényhozás, vagyis a Capitolium épületét védő kordont vasárnap korán reggel, majd egy lőfegyverből a levegőbe lőtt, utána pedig végzett magával – közölte a rendőrség.

2022. augusztus 14., 19:01

Szerző:

A Capitolium rendőrségének tájékoztatása szerint az események olyan gyors egymásutánban történtek, hogy végül nem volt szükség a lövések viszonzására, a rendőrök közül senki nem sérült meg. A férfi indítéka egyelőre ismeretlen, a rendőrségi közlemény szerint ugyanakkor semmi sem utal arra, hogy a támadó célpontja az Egyesült Államok törvényhozásának valamelyik tagja lett volna.

Egy évvel ezelőtt is próbálkoztak

Kevéssel több mint egy évvel ezelőtt hasonló incidens történt a Capitoliumnál, amikor egy autó áttörte a kordont, akkor egy rendőrt meghalt, egy pedig megsérült.

(Kiemelt kép: A washingtoni Capitolium előtt található kordonnál dolgozó rendőrök, miután egy férfi egy égő autóval próbálta azt áttörni. Fotó: Daniel Slim / AFP)

16:14

Hamis hír lehet az orosznyelvű Forbes magazinnak az a közlése, hogy a részleges mozgósítás kezdete óta 700 ezren hagyták el Oroszországot – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak nyilatkozva.

15:29

Bár Putyin is beismerte, hogy a részleges mozgósítási rendszerben vannak hibák, Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének vezetője szerint az orosz elnök még biztosan nem fog megbukni, és akár több, mint egymillió embert is besorozhat az idei év végéig. 

14:29

Bekérették csütörtökön a török külügyminisztériumba a svéd nagykövetet egy svéd szatirikus televíziós műsor miatt, amelyben a humorista Recep Tayyip Erdogan török elnököt figurázta ki – jelentette az Andolu török hírügynökség csütörtökön.

2022. október 6., 14:17

Az Európai Parlament az Ukrajnának juttatott katonai segítség növelésére, és további szigorú szankciók elfogadására szólította fel az uniós tagállamokat és a többi országot – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.