A nyílt utcán lőtték agyon az edzőt, miután kikapott a focicsapat

A nyílt utcán, a lánya szeme láttára lőtték fejbe egy motorról annak a kolumbiai csapatnak az edzőjét, amelyik szombaton 3-2-re kikapott ellenfelétől.

2023. szeptember 26., 15:46

Szerző:

A fejére és a nyakára leadott lövésekkel, egy motorról szabályosan kivégezték szombaton este a 63 éves Edgar Paezt, a kolumbiai főváros, Bogotá másodosztályú focicsapatának, a Tigres de Bogotának az edzőjét. Meggyilkolásának lánya is szemtanúja volt, ám ő nem sérült meg a lövöldözésben. Éppen hazafelé tartottak este, amikor a két fehér öltönyös, motoros figura lecsapott. A brit futball-hírportál, a FootballJoe megemlítette, az ügy előzménye, hogy szombaton a Tigres 3-2-re kikapott vidéki riválisától, az Atletico FC de Calitól.

Paezt villámgyorsan beszállították a klinikára, de életét már nem tudták megmenteni. Csapata saját halottjaként gyászolja, a futball-liga pedig mély sokkját is kifejezte, amiért szerintük a nyolcvanas évek maffiamódszerei a futball világába is visszatértek Kolumbiában.

A támadás elkövetői nem sok mindentől félhettek, ugyanis a brutális gyilkosságot még az utcai biztonsági kamerák is minden részletükben rögzítették. A kolumbiai El Tiempo riportja szerint a klubok nevük elhallgatását kérő sportvezetői meg vannak arról győződve, hogy a véres leszámolás a sportfogadási üzlethez kötődhetett, amelybe a maffia is beszállt már évtizedek óta, és a mostani gyilkosság előtt is számos névtelen fenyegetést kaptak a másodosztályú klubok, amelyekkel nyomást akartak gyakorolni a meccsek megbundázására.

Edgar Paez 2016 óta edzette a Tigres de Bogotá csapatát.

(Kiemelt kép: Edgar Paez, és a Tigres de Bogotá logója. Fotó: Transfer News montázs, Twitter)