Dróntámadást indítottak Kijev ellen

Vitalij Klicsko kijevi polgármester robbanásokról és tűzről számolt be a főváros Szolomjanszki kerületéből.

2023. május 5., 08:32

Szerző:

Több detonáció hallatszott Kijevben csütörtök este, a főváros központja felett drónok jelentek meg - jelentette több hírügynökség helyszíni tudósítókra és szemtanúkra hivatkozva. Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője arról tájékoztatott, hogy egy drónt lelőttek. 

A főváros katonai vezetése közölte, hogy akcióba lépett a légvédelem. Szerhij Popko, a kijevi városi katonai adminisztráció vezetője is megerősítette egy drónt lelövését. Vitalij Klicsko kijevi polgármester robbanásokról és tűzről számolt be a főváros Szolomjanszki kerületéből, és elővigyázatosságra intett az esetlegesen lehulló drónroncsok miatt.

A polgármester tájékoztatása szerint a Szolomjanszki kerület egyik négyszintes lakóházában tűz keletkezett. Hozzátette, hogy eddig senki nem kért orvosi ellátást. A polgármester később Telegram csatornáján közölte, hogy a Pecseszki kerületben is észleltek kisebb tüzet, innen sem érkeztek hírek sebesülésről. A helyi hatóságok a támadás miatt légiriadót rendeltek el a főváros és Kijev megye területére, amelyet egy óra után lefújtak.

(Kiemelt képünkön: Kijev, Ukrajna  – Május 04.: A robbanás helyszíne Kijevben, Ukrajnában 2023. május 04-én. A helyszínre küldött sürgősségi szolgálatok. Fotó: Oleksii Chumachenko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.