Drónokkal hajtottak végre terrortámadást

Halálos áldozatok is vannak.

2022. január 17., 16:20

Szerző:

Három üzemanyag-szállító teherautó robbant fel a fővárosi repülőtér közelében hétfőn. A robbanássorozatot követően tűz ütött ki az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. Három ember meghalt, hatan megsebesültek – írta meg a HVG a helyi rendőrség tudósítása alapján.

A támadások elkövetőiként a jemeni húszi lázadók jelentkeztek. A húszi lázadók mozgalma, amely a szaúdi vezetésű koalíció ellen harcol, gyakran indít határokon átnyúló rakéta- és dróntámadásokat Szaúd-Arábia ellen. Azonban eddig alig támadták az Egyesült Arab Emírségeket.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező, síita húszik és a rijádi emigrációban élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket a szaúdi vezetésű arab koalíció 2015 óta támogat.

(Kiemelt kép: külföldi állampolgárok sétálnak az Egyesült Arab Emírségek fővárosának, Abu Dhabinak a külterületén, miután egy feltételezett dróntámadás benzintartályokat robbantott fel a térség egyik nagy olajtárolójának közelében 2022. január 17-én. Fotó: AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.