Drogozták a gyerekeket egy kínai óvodában

2017. november 24., 17:56

Szerző:

Egy kínai óvodát azzal vádolnak, hogy a még éppen hogy csak totyogó kisgyerekeket injekciózták és bedrogozták – írja a BBC. Egész Kína felháborodott az eset miatt. A hatósági vizsgálatok még folynak.

A pekingi intézmény a híres RYB Education hálózat része, és a város előkelő negyedében található. Legalább nyolc gyereken a szülők tűnyomokat fedeztek fel, és egyelőre nem tudni, hogy mit kaptak a gyerekek. A kicsik alvás előtt pirulákat kaptak és valamilyen szirupot kellett inniuk. A helyi média arról is beszámolt, hogy néhány szülő szexuális abúzussal is vádolja az intézményt, mert az engedetlen gyerekeket meztelenre vetkőztették és egy sötét szobába zárták.

Három nevelőt már fel is függesztettek. A cég közleményben bocsánatot kért az ügy miatt, amely „súlyos nyugtalanságot” okozott. Jelezték, hogy amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, nem rázzák le magukról a felelősséget, de néhány hamis vád miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Nem sokkal azután tört ki a botrány, hogy kiderült, egy sanghaji óvodában a kicsiket bántalmazták, ütötték, volt, akinek az arcát csípős wasabival kenték be. A gyerekek 18 és 24 hónap közöttiek voltak. Több hasonló ügy is megrázta Kínát az utóbbi években. Egy másik RYB, vidéki óvodában is injekciózták a gyerekeket. Volt olyan kisgyerek, akin 50 szúrásnyomot találtak. Egy másik vidéki intézményből egy öt éves kislány vérzésekkel és zúzódásokkal ment haza. Máshol egy süket kisfiút a fülénél ütött az óvónő, durván megrázta és a földre lökte. A hatóságok az összes pekingi óvodában ellenőrzik ezért a körülményeket.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.