Agyonlőttek egy tíz éves kisfiút az utcán

Három nap leforgása alatt két gyilkosság is történt a dél-franciaországi Nîmesben.

2023. augusztus 24., 19:32

Szerző:

Agyonlőttek egy 18 éves fiút a dél-franciaországi Nîmes városában, néhány nappal azután, hogy egy 10 éves gyerek vesztette életét, amikor egy drogbanda tüzet nyitott az autóra, amiben nagybátyjával ült – írja a BBC. Mindkét lövöldözés Pissevinben, a kisváros drogügyleteiről ismert negyedében volt. A 10 éves Fayed nagybátyja mellett ült egy autóban, amikor agyonlőtték, mindössze 100 méterre otthonától. A kisfiú családja nem állt kapcsolatban drogbandákkal, és korábban soha nem kerültek összetűzésbe a hatósággal – írja az RTL.

A rendőrség arra gyanakszik, hogy a drogbanda tévedésből nyitott tüzet arra az autóra, amelyben a kisfiú utazott. A másik áldozatot pedig néhány utcával odébb támadták meg csütörtökön a kora reggeli órákban, a hatóságok szerint egy drogügylet során vesztette életét egy 18 éves fiú. A legtöbb lövöldözés mögött állítólag két rivális bűnszervezet áll.

(Kiemelt képünkön: Francia rendőrök állnak őrt a Pissevin népszerű negyedben miután egy 10 éves gyermek meghalt egy lövöldözésben a dél-franciaországi Nimes egyik munkásnegyedében, Pissevinben, amely tele van kábítószer-kereskedelemmel - közölték rendőrségi források és a nyomozáshoz közel állók 2023. augusztus 22-én. Fotó: NICOLAS TUCAT / AFP)