Drasztikus lépésre kötelezte el magát New York

Az Egyesült Államokban eddig nem látott intézkedéseket hozott a polgármester. 

2021. december 6., 21:49

Szerző:

New York hétfőn kijelentette, hogy minden magánszektorbéli munkáltatónak be kell vezetnie a koronavírus elleni védőoltási kötelezettséget dolgozói számára. A döntést a kormányzat az omikron szupermutáns terjedésével indokolja – írja a Reuters.

Az Egyesült Államok legnagyobb városa december 27-i határidőt szabott meg a határain belül

mind a 184 ezer vállalkozás dolgozóinak, hogy igazolják, beoltásuk megkezdődött. Emellett az 5-11 éves gyerekeknek december 14-ig legalább egy dózist be kell szerezniük ahhoz, hogy beléphessenek az éttermekbe és részt vehessenek iskolán kívüli iskolai tevékenységekben

– ismertette az új intézkedéseket Bill de Blasio polgármester. „Az oltás a kiút ebből a világjárványból és ezek a merész, Amerikában elsőként meghozott intézkedések arra ösztönzik majd New York lakosságát, hogy biztonságban tartsák magukat és közösségeiket” – mondta de Blasio.

A város honlapja szerint az 5 és 12 év közötti gyermekek mintegy 27 százaléka kapott legalább egy adagot és 15 százalékuk teljesen be van oltva.

(Kiemelt képünk illusztráció: Az Air China járatainak személyzete védőruhában érkezik a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre 2021. december 3-án. Fotó: Frederic J. Brown / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.