Deutsch: A baloldal is csatlakozott palesztinpárti, terrorizmust éltető tüntetésekhez

Az Izrael-ellenesség az antiszemitizmus új formáját jelenti, ezért időszerű és szükséges az antiszemitizmussal, Izrael Állammal és a zsidósággal kapcsolatos iskolai tananyagok felülvizsgálata az európai oktatás rendszerében – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője Strasbourgban kedden.

2023. november 21., 19:53

Szerző:

Deutsch Tamás, Az oktatás szerepe az antiszemitizmus elleni küzdelemben címmel az Európai Parlamentben tartott konferencián mindenek előtt kiemelte: csak a tudás, az ismeretek átadása révén lehet megakadályozni, hogy a történelem megismételje önmagát és a zsidó közösség újra a szélsőséges csoportok céltáblája vagy áldozata legyen.

Közölte: az október 7-én, az Izraellel szemben elkövetett terrortámadás után Nyugat-Európa számos nagyvárosában történt antiszemita cselekményekhez, Izrael-ellenes,

„látszólag palesztinpárti, de valójában a terrorizmust és a terroristákat éltető tüntetésekhez a baloldali és a szélsőbaloldali pártok, valamint civil szervezetek is csatlakoztak”.

„A terrorcselekmények mentegetése nem csupán a baloldal erkölcsi romlottságának a bizonyítéka, hanem annak a történelmi ténynek is az igazolása, hogy a szocializmus, legyen az nemzeti vagy nemzetközi, eredendően és következetesen az antiszemitizmus oldalán áll” – fogalmazott a fideszes politikus, majd hozzátette: Magyarországon a kormány zéró toleranciát hirdet és érvényesít az antiszemitizmus minden formájával szemben. Ma Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely a zsidóság számára.

Elmondta, a Tett és Védelem Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy a zsidóságról való ismeretek hiteles átadásával, valamint a magyarországi zsidó közösség identitásának és hagyományainak erősítése által elejét vegye az antiszemita megnyilvánulásoknak. Az alapítvány részt vesz a magyar nemzeti alaptanterv zsidósággal kapcsolatos tananyagainak kialakításában, a jövő nemzedékeinek zsidóságról alkotott képének alakításában – tette hozzá beszédében Deutsch Tamás.

(Kiemelt kép: Budapest, 2023. november 18. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd)