Tömegesen pusztulnak a delfinek New Jerseyben

Nyolc partra vetődött delfin pusztult el az egyesült államokbeli New Jersey-ben - közölték helyi állatvédelmi tisztségviselők.

2023. március 22., 09:08

Szerző:

A partra vetődött tengeri állatokat figyelő Marine Mammal Stranding Center a Facebookon helyi idő szerint kedd reggel azt írta: a közönséges delfinek Sea Isle City közelében feneklettek meg, és munkatársaik egy állatorvos, valamint helyi tisztségviselők kíséretében a helyszínre siettek. Két delfin már ekkor elpusztult.

A többieket az állatorvos mérlegelése alapján altatták el, mert állapotuk gyorsan romlott, és haláluk az óceánba visszahelyezésük esetén is elkerülhetetlennek tűnt.

A delfineket a New Jersey-i állami laboratóriumba szállították boncolásra, hogy megérthessék, miért vetődtek partra.

(Kiemelt kép: Négy partra vetett delfint találtak New Jersey államban 2023. március 22-én. Fotó: New Jersey News 12)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.