Dél-Korea szankciókat vezet be Fehéroroszországgal szemben

A szankcióktól az orosz szimpatizánsok sem menekülhetnek.

2022. március 6., 09:55

Szerző:

Dél-Korea exportellenőrzést vezet majd be Fehéroroszországgal szemben, amiért támogatját Oroszország ukrajnai invázióját – közölte az ország külügyminisztériuma vasárnap, írta a CNN.

„Kormányunk [...] ma úgy döntött, hogy exportellenőrzést vezet be Fehéroroszországgal szemben azon megítélés alapján, hogy Fehéroroszország gyakorlatilag támogatja Oroszország ukrajnai invázióját”

– közölte a minisztérium. Az exportellenőrzés hasonló módon érvényesül, mint amit korábban Moszkvával szemben is bevezettek. Februárban Dél-Korea blokkolta a stratégiai termékek Oroszországba irányuló exportját.

(Kiemelt kép: Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök a minszki sífutó pálya 2022 sífutó váltóversenyen a Minszk melletti Raubicsi Olimpiai Téli Sportközpontban. fotó: Viktor Tolocsko / Sputnik / AFP)

15:54

A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat – hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.

15:19

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

2022. június 30., 14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.