Darazsak támadtak egy iskolára, 42 gyerek került kórházba

Darázstámadás miatt 42 gyerek került kórházba Srí Lankán – jelentették az egészségügyi hatóságok.

2022. október 17., 17:15

Szerző:

A darazsak azután támadtak a diákokra, hogy egyikük kővel dobta meg a rovarok fészkét az ország északkeleti részén lévő Vavunija városban. A darazsak csípése miatt több gyereket kritikus állapotban szállítottak kórházba, mások szédülésre, légzési nehézségekre és hányásra panaszkodtak – tájékoztatott a helyi rendőrség. 

Szemtanúk szerint a darázstámadásnak több áldozata lett volna, ha a szülők és a tanárok nem ürítik ki azonnal az iskolát. 

Srí Lankán az elmúlt hónapokban több hasonló eset történt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Jose Maria Vazquez kártevőirtó mutatja az ázsiai lódarázs királynők egy részét, amelyeket az elmúlt öt hónap alatt irtott ki az északnyugat-spanyolországi Viveiróban 2022. augusztus 10-én. Fotó: MIGUEL RIOPA / AFP)

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.