Csak az oltások és Kim Dzsong Un tisztelete segíthet

Az észak-koreai állami sajtó figyelmeztetett: elhúzódhat a koronavírus-járvány. A Rondong Sinmun szerint csak az oltások és Kim Dzsong Un tisztelete segíthet.

2021. május 4., 17:51

Szerző:

A Koreai Munkapárt sajtóorgánuma, a Rondong Sinmun című észak-koreai állami napilap kedden azt írta: a világjárvány elhúzódására lehet számítani – írta az MTI.

A különféle vakcinák egykor reménysugarak voltak az emberiség számára, amelyektől a győzelmet remélték az „aggodalmat keltő betegséggel” szembeni küzdelemben, azonban „sok országban a helyzet egyértelműen bizonyítja, hogy az oltóanyagok nem jelentenek gyógyírt mindenre” – fogalmazott a pártlap.

A cikk szerint az „elkerülhetetlen valóság” szükségessé teszi a járvány elleni óvintézkedések szigorítását, valamint az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un iránti lojalitás megerősítését.

Észak-Koreából eddig nincsenek hivatalos adatok koronavírus-fertőzöttekről, ugyanakkor szakértők nem zárják ki, hogy a járvány megjelent a kommunista országban, amelyet szoros kereskedelmi kapcsolatok fűznek Kínához, ahonnan a vírus elterjedt. Phenjan az év első felében csaknem kétmillió adag vakcinához jutott a Covax nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezés keretében.

(Kiemelt képünk: MTI/EPA/KCNA)