A szénné égett panzió a román alvilág hírhedt figurájáé volt

A fából készült panzió a földdel lett egyenlő, teljesen leégett. Eddig hat áldozatról számoltak be. A tulajdonos kapcsolatban állhatott a helyi maffiával.

2023. december 26., 18:14

Szerző:

A dél-romániai Prahova megyében kedden leégett panzió tulajdonosa, Cornel Dinicu a 2000-es években a bukaresti alvilág ismert szereplője volt, több botrány is fűződik a nevéhez, amelyekben rendőrök és magas rangú politikusok is érintettek voltak – írta meg hvg.hu.

A tűz kedd reggel keletkezett Tohanon. Mivel a panzió fából készült, a lángok gyorsan terjedtek mindkét szinten. Azok akik a földszinten tartózkodtak időben ki tudtak menekülni. Sajnos, akik az emeleten voltak, nem tudták elhagyni az épületet.

A vendéglátóhelynek nem volt tűzvédelmi engedélye a hivatalos közlés szerint. Legutóbb, 2019-ben is több rendellenességet találtak az ellenőrzések alkalmával. A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával indítottak eljárást.

Egy felnőtt és egy gyerek holttestét megtalálták, majd újabb négy szénné égett holttestet hoztak ki a romok közül a tűzoltók. A panzióban 26-an tartózkodtak, közülük nyolcat nyilvánítottak eltűntnek: még öt felnőttet és három gyereket keresnek a tűzoltók.

(Kiemelt képünk: Kigyulladt panzió a romániai Tohani településen. Forrás: Prahova Megyei Katasztrófavédelem)