Bud Spencer-kiállítás lázában ég Berlin

A nyitónapra az összes jegy elkelt.

2021. június 26., 11:14

Szerző:

Bud Spencer-kiállításon csodálhatják meg a rajongók Carlo Pedersoli relikviáit és élethű szobrait vasárnaptól Berlin központjában. Az Unter den Linden sugárúton vasárnap megnyíló tárlat két éven át várja a Bud Spencer-fanokat Berlinben. Hasonló kiállítást már rendeztek Nápolyban, a Pedersoli család koncepciója alapján. A berlini kiállítás eredetileg tavaly nyílt volna meg, de a pandémia keresztülhúzta a terveket.

Nem véletlen a kiállítás megnyitásának a dátuma: június 27-én lesz öt éve, hogy Bud Spencer meghalt. A kurátorok azt ígérik, eddig nem nyilvános fotókat is láthat a közönség, akik természetesen viaszszobor formájában is megnézhetik ikonukat. A nyitónapra az összes jegy elkelt.

Carlo Pedersoli Magyarországon is fantasztikus kultusznak örvend a mai napig. Számos tetoválás és póló élteti Bud Spencert, egyik szerepéről, Charlie Firpóról régebben sört is neveztek el. 2016-os halálakor a magyar rajongók graffitivel tisztelegtek a vízilabdázó és színészlegenda előtt, a falrajz a Ladik utcában látható Budapesten. Szobrot is állítottak az ikonikus színésznek, a Bud Spencer szobor a Corvin-negyedben látható.

(Kiemelt képünk: Paul Zinken/dpa-Zentralbild/dpa)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.