Brutális árvíz: derékig érő vízben tudósítottak a német riporterek

Az évszázad árvize pusztít Németországban. Egyre több a halott. A sajtó szerint csődöt mondott a katasztrófavédelem.

2021. július 17., 11:48

Szerző:

Derékig érő vízben tudósítottak a német bulvárlap, a Bild riporterei. A kétperces tudósításban Kira Ortman és Maximilian Kiewel arról beszélnek, hogy az emberek eltűntek az utcákról, gyakorlatilag káosz uralkodik mindenhol. Németországban egyre katasztrofálisabb a helyzet, már több mint 130 hallottja van a villámáradásoknak. 

A két riporter egy árvíz sújtotta német település parkolójából jelentkezett be élő adásba. Arról beszéltek, hogy sok ember eltűnt, evakuálni kellett őket. Gyakorlatilag ameddig a szem ellát, csak vizet lehet látni. A két tudósító köldökig merült a vízben. Ahol állnak, minden szanaszét van törve, fejre álltak a kocsik, vagy teljesen elmerültek. Kira Ortman talált egy sminktáskát is, amit felmutatott. Azt mondta, ez mutatja, hogy az embereknek egyszerűen nem volt ideje, hogy a holmikat magukkal vigyék, csak menekülni tudtak. A sokkoló tudósítást itt tudja megnézni.

Mint írtuk, az évszázad árvize pusztít Németországban. A heves esőzések miatt kialakult villámárvizek teljes falvakat sodortak el. Emberek százai vesztették el otthonaikat. És egyre több a halálos áldozatok száma is. Már több mint 130 halottról adott hírt a német sajtó. Hatalmas károk keletkeztek, egyelőre megbecsülni sem lehet a pontos összeget. A német Bild lap egyik véleménycikkében azt is írták, hogy Németország kudarcot vallott, mert a legegyszerűbb dolgokra sem képes. 

A lap azt állítja, az árvízzel érintett területen a katasztrófavédelem kudarcot vallott. A szirénák sok helyen némák maradtak, és előzetes figyelmeztetés sem volt, a hangosbeszélő autók nem járták az utcákat, ahogy az katasztrófahelyzetekben kötelező. A közszolgálati rádiók pedig popzenét játszottak, miközben több száz ember házát elöntötte víz. A lap szerint csődöt mondott a katasztrófavédelem, pedig ez az államlegfontosabb feladata. 

(Kiemelt kép: Német riporterek tudósítanak 2021. július 17-én. Fotó: Bild)