Visszahoznák a roaming díjakat a brit szolgáltatók

2022 elejétől elhagynák az érvényben lévő EU-s szabályozást. 

2021. szeptember 11., 09:41

Szerző:

Csütörtökön jelentette be Nagy-Britannia egyik legnagyobb mobil szolgáltatója a Three is, hogy vissza akarják állítani a roamingdíjakat az unió területén, írja az index. A szolgáltató több nagy céggel egyetemben eddig azt állította, hogy nem lesznek roamingdíjak a Brexit után. 

Jelenleg egyedül az O2 nevű mobilkommunikációs cég tartja magát ígéretéhez, hogy nem kér majd pénzt a külföldön történő mobilazásért. A British Telecom, az angol Vodafone mellett most már a Three is meggondolta magát és extra díjat fognak felszámolni a külföldi mobilhasználatért. 

A három piacvezető magyar szolgáltató szerencsére a Brexit ellenére is az EU díjzónába tartozónak tekinti az Egyesült Királyságot. Emiatt továbbra is a megszokott módon lehet majd a briteknél telefont használni. Extra költségek nélkül. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy férfi mobiltelefonjával dokumentumot szkennel a digitális vakcinaigazolványhoz 2021. május 29-én. Fotó: Christopher Gateau / EPA)

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.