Brit kémek: egyre előbbre tör az ukrán sereg

Hatékonynak tűnik az ukrán stratégia.

2023. szeptember 9., 18:01

Szerző:

Az ukrán csapatok előrenyomultak a Robotine várostól keletre fekvő megerősített fő orosz védelmi vonalnál. Az ukrán gyalogság is szépen halad az orosz állások ellen – írja Twitteren a brit védelmi minisztérium.

Bahmuttól délre, Kliscsijivka és Adrijivka között is sikeresen halad az ukrán sereg. Vélhetően Oroszország a frontvonal más területeiről csoportosított át csapatokat a Robotine melletti front megerősítésére. Ez abban is korlátozhatja Oroszországot, hogy a front más területein támadásokat indítson – teszi hozzá a brit hírszerzés.

(Kiemelt képünk illusztráció: ukrán katona őrködik egy tankon a kelet-ukrajnai Liszicsanszk közelében lévő frontállásban 2022. május 20-án. Fotó:ARIS MESSINIS / AFP)

 

 

18:12

Kaució bevezetését kezdeményezi az Európai Bizottságnál az ukrán gabonaszállításokkal kapcsolatban a négy visegrádi ország, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia – jelentette be Marek Vyborny cseh mezőgazdasági miniszter kedden.

16:24

A szlovákiai választási kampányban terjesztett álhírek miatt az Európai Bizottság súlyos pénzbüntetéssel sújthatja mindkét népszerű közösségi felületet. A digitális szolgáltatásokról szóló új uniós törvény alapján ugyanis a techcégeknek már szigorúbban kellene szűrniük a platformjaikon terjedő dezinformációkat.