Brit hírszerzés: Fehéroroszországból rakétázzák Észak-Ukrajnát

Lukasenka álláspontja semmit sem változott. 

2022. július 31., 11:22

Szerző:

A brit védelmi minisztérium közétette hírszerzési információkra alapozott legfrissebb jelentését az orosz-ukrán háborúról. Azt írják, hogy csütörtökön az orosz erők legalább 20 rakétát indítottak Észak-Ukrajna ellen fehérorosz területről.

A brit védelmi minisztérium szerint  Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök továbbra is az orosz álláspontot képviseli az ukrajnai háborúban, július 21-én arról beszélt, hogy Ukrajnának el kell fogadnia az orosz követeléseket annak érdekében, hogy a fegyveres konfliktus véget érjen. 

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő pózol egy hajón a Fekete-tengeren tett hajókiránduláson 2021. május 29-én Fotó: Szergej Iljin / Szputnyik via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.